DOBRE MAME IMAJU STRAŠNE MISLI

Otkriću vam nešto: Dobre mame često imaju strašne misli.

Dobrim mamama svašta pada na pamet. Dobre mame često već u ponedeljak razmišljaju šta će raditi u petak. Dobre mame često brinu kako će se njihovo dete snaći u vrtiću čak iako će krenuti tek za godinu dana. Dobre mame često mnogo brinu, i zamišljaju sve nezgode koje mogu da se dese unapred. Dobre mame se često uplaše, ali odglume vešto da su heroji. Dobre mame ponekad slažu. Dobrim mamama se često slomi srce kada znaju da moraju detetu reći ne, i slušati plač, znajući da je to za njegovo dobro. Dobre mame često misle da ne posvećuju dovoljno vremena najmilijima, iako nemaju ni trenutak za sebe. Dobre mame često neće da priznaju da im je potrebna pomoć. Dobre mame često sumnjaju u sebe. I krive se, mnogo se krive.

Zato što je dete pojelo plazmu, ili možda viršlu, zato što su u ručak dodale malo vegete, zato što su dete izgrdile, zato što su nekad umorne i dosta im je svega. Krive se jer su kupile novu majicu samo zato jer im se svidela, jer su možda duže šetale s posla do kuće, ne bi li malo predahnule. Krive sebe jer nisu dovoljno slušale muža, a on je baš hteo da prepriča poslovni sastanak na kome je bio.

Krive sebe jer su rekle da moraju u WC a zapravo im samo treba pauza. Krive se jer su pojele čokoladu da deca ne vide. Krive sebe jer nekad nemaju snage. Jer nemaju više ruku. Jer nemaju više sati u danu. Jer nisu poljubile dete pred spavanje.

Dobre mame često misle da nisu dovoljno jake. Da su druge mame bolje. Da možda baš njima to majčinstvo nekako ne ide. Da možda i nije za njih.

Dobre mame često previše misle, tražeći uzrok i posledicu svega. Često preuzimaju na sebe i više nego što bi trebalo. Često vuku pet kesa iz prodavnice dok u drugoj nose dete. Često operu sudove ali ne operu kosu.

Često ostave sebe za sutra, a obaveze za danas. Jer doći će neko sutra i za njih. Tako misle dobre mame.

Dobre mame često misle da nisu dovoljno dobre.

A dobre su dovoljno, jer da nisu ne bi to nikada ni pomislile.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: