KAKO UREDITI SOBU ZA BEBU BEZ IJEDNOG KOMADA NAMEŠTAJA

Drage mame, ovaj članak će biti više foto album uz dodatak teksta, i nadam se da će vam biti koristan, i da ćete u njemu pronaći ideje za to kako da napravite kutak za vaše mališane. Teodorova soba je posebna po tome što u njoj nameštaj ne postoji. Pitate se zašto? Pa, njegova mama vaspitačica je mislila da mu to neće biti potrebno do otprilike treće godine.

Kada smo se doselili u novi stan u septembru prošle godine, imali smo samo osnovne elemente koji su nam bili potrebni za život. Uredili smo dosta brzo stan koliko smo smatrali da nam je dovoljno, ali kada je u pitanju bila Tedorova soba, ja sam imala želju da ona samo bude njegovo sigurno mesto za igru.

Volim jako da gledam različite kreativne ideje, da spajam boje, da se igram sa dizajnom enterijera, ali ova soba je ispala neki spoj onoga što sam htela i onoga što se pojavilo neočekivano. Inspirisana modernim skandinavskim trendovima, našu malenu sobicu sam pretvorila u prijatno mesto za igru. Ipak, na prvom mestu mi je bila bezbednost i slobodno kretanje po njoj, iako je malena (naučila sam radeći u vrtićima da bebama zaista najviše to treba).

Teodorovo carstvo

Kao što vidite na slici, u našoj sobici preovladavaju plava i mint boja. Boje za zidove sam sama birala u farbari, a isto tako sama sam i krečila. Za oslikavanje „planina“ na zidovima bile su mi potrebne dve kantice boje, dve nijanse, i to me je koštalo možda nekih 1000 dinara.

Stikeri oblačići, koji su zapravo samolepljiva ogledalca, su ukrasili naše „planine“. Možete ih kupiti u veličini koju sami birate. Što se tiče stikera zvezdica, i ostalih oblačića, njih možete nabaviti na više mesta, ali ja ću svakako na kraju ostaviti link ka sajtu preko kojeg ih možete kupiti.

U uglu sobe, svoje mesto je našao bazenčić sa 100 loptica. Deca svih uzrasta mnogo vole lopte, svih veličina i oblika, i bazenčići sa loptama se uvek nalaze u svim igraonicama, senzornim sobama, pa čak i u nekim vrtićima. Zato sam ja poželela da Teodor ima svoj. Sto loptica me je koštalo oko 500 dinara, a za Teodora je su one bile velika radost.

Police u obliku kućica sam nabavila preko jedne facebook stranice (Vimanare), zajedno sa lampicama koje vise preko njih, a drvene personalizovane kockice kockalone, moj najdraži detalj u sobi, preko sajta https://drvene-igracke.com/.

Personalizovane drvene kockice
Dream big little one!

Sivo kockasto taburence je jedini komad nameštaja koji se ponekad nađe u ovoj sobici, i nama služi kao stolić. Izabrala sam ovaj dezen jer je manja šansa da će mi ga Teodor trajno uflekati i upropastiti. Napravljeno je po narudžbi i meni se mnogo dopada jer je vrlo praktično i prenosimo ga gde želimo.

Naš mali kutak radosti!

Prostirka za bebe sa trepuškama, šator i jastučići čine naš mekani kutak za igranje. Bebe obožavaju igre skrivanja, i to su jedne od prvih dečjih igara. Teodor mnogo voli svoj šator, i obožava da se sakriva i da čeka da ga mi pronađemo. Šator je takođe jako praktičan jer se lako skupi, i prenese bilo gde.

Ručno nacrtan rad koji krasi našu sobicu

Ova slikica simpatičnog medvedića na bicikli je zauzela naš zid, pored Teodorovih fotografija, da nas uvek podseti da je svaki dan radostan dan. Autorka slike inače pravi prelepe radosnice, i slikicu smo dobili na poklon zajedno sa njom.

Otprilike, tako izgleda naša sobica, ali u njoj se krije još mnogo čarolija za bebe i decu. Zato ću sa vama podeliti i koje igračke su naše omiljene, a i omiljene Teodorovim vršnjacima.

Mekane interaktivne knjige su uvek dobar izbor igračke!

Ovo su naši favoriti kada su u pitanju igračke, i znam da ih većina beba voli. Moram da kažem da su gumene kocke takođe odlična igračka, iako njih nisam fotografisala. Mekane su, bezbedne, neće vas boleti ako slučajno nagazite na njih, a bebe će biti oduševljene njima.

Eto drage mame, upoznale ste se sa našim malenim, veselim carstvom za igru. Pravila sam ga tako da bude po meri deteta, i pokušavala da manje naginjem ka tome da bude prijatan mojim očima i da zadovolji neke moje estetske zahteve. Deci to nije toliko važno. Njima je važna kreativna, inspirativna sredina, koja privlači njihovu pažnju i budi radoznalost, koja razvija maštu, i u kojoj se ona osećaju bezbedno i prijatno.

Nikada ne zaboravite da su vaše vreme, pažnja i ljubav nezamenjive, i da ste vi njihove omiljene igračke.

Do sledećeg čitanja, pozdrav od vaše Renate!

Korisni linkovi:

https://www.namestajradovanovic.com/

https://www.instagram.com/mashi.mashi.xo.xo/?hl=sr

http://ellika.rs/proizvodi/wscat/1000-dekoracija/wsitem-540ba82a/1019-stikeri-oblacici

http://www.nalepnica.rs/

https://www.facebook.com/Wonderlandsatori/

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: