O meni

Dragi čitaoci, dobrodošli na moj blog MAMA NISI SAMA!

Na samom početku želim da napišem nešto o tome šta možete da očekujete na mojoj stranici i o tome ko sam ja.

Zovem se Renata. Imam 29 godina. Ja nisam profi pisac, nisam psiholog, lekar, nisam nikakav stručnjak. Ja sam mama jednog predivnog dečaka, po struci sam vaspitač, završila sam i srednju medicinsku školu, i imam neka osnovna znanja o deci, bebama, zdravlju čoveka. Međutim, smatram da ona nisu svakako ni približno dovoljna i da je potrebno da još mnogo toga naučim. Stoga, nikada se u potpunosti ne oslanjajte na sadržaj mojih tekstova, već uvek tražite prvo mišljenje stručnjaka ( ovo kažem jer ću se dotaći krajnje ozbiljnih tema). Neka vam moje reči budu samo pomoćno sredstvo i vetar u leđa.

Ipak, kao jedna obična žena i majka, zbog raznih izazova koji su se našli na mom putu, mislim da bi imala ponešto važno da podelim sa drugim majkama, kako bi im svojim iskustvom pomogla i olakšala njihovo putovanje.

Na mom blogu govoriću o ličnim iskustvima vezanim za trudnoću, porođaj, prvoj godini sa bebom, o deci, promenama koje se dešavaju u životu jedne žene kada postane majka, o promenama koje se dešavaju u današnjem društvu. Govoriću i o manje lepim temama kao što su depresija za vreme trudnoće, o postporođajnoj depresiji, o anksioznosti, o opsesivnim mislima nakon porođaja, i o svim stanjima koja mogu da zadese jednu mamu, a o kojima se vrlo malo i retko govori. Govoriću o svemu što me inspiriše i motiviše, i trudiću se da se posebno posvetim onim temama o kojima se manje govori i piše.

Želim da prekinem lanac ćutanja, sramote, krivice, samoće, i svega što je nažalost vrlo zastupljeno na našem području, u našoj zemlji Srbiji i šire. Želim da svaka žena zna da je u redu sve što prolazi, i da NIKADA NIJE SAMA, jer sam se ja osećala samo kada mi je najviše bilo potrebno da imam nekog „svedoka“ u životu.

Moja stranica je namenjen svim ljudima otvorenog uma, iako je nastala prvenstveno iz velike želje da pomognem drugim majkama i podelim neka svoja iskustva. Svi saveti, kritike, predlozi i komentari su dobrodošli.

Nadam se da ćete pronaći korisne informacije u nekim od tekstova i da ćete se nakon čitanja istih osećati uvek samo bolje.

Puno vas pozdravlja vaša Renata!

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: